Szent István körút 2.
8821 Nagybakónak
Hétfő-Péntek
08:00 - 16:00
+36 93 571 005
onkormanyzat@nagybakonak.hu

Az Árpád forrás területén három energiavonal halad keresztül. Ezek a vonalak a föld idegáramai. Különleges kisugárzásukkal gyorsan regenerálják a legyengült szervezetet, erősítik az immunrendszert. Az egészséges embereknek is többletenergiát nyújtanak. Az itt letelepedők érezhetik: ez egy különleges hely, ahol a természet szépsége mellett a gyógyító energiák is jelen vannak.

A területen bemért energiamezőket Magyarországon Szent György vonalaknak, Angliában Ley vonalaknak, Kínában Sárkányvonalaknak nevezik. A vonalak kereszteződései a föld akupunktúrás pontjai.

A régi korok emberei a természettel sokkal szorosabb kapcsolatot tartva jól ismerték a Föld energiáit. Szellemi vezetőik megtalálták és kijelölték a gyógyító energetikai pontokat, energiavonalakat. Ide építették az Árpád-kori templomokat, zarándokhelyeket, jelölték a csodatévő helyeket, ahol az emberek testben és lélekben megtisztulva töltötték idejüket. A vonalak a mai napig léteznek, de a történelem viharai során elfeledkeztek róluk, vagy csak egy-egy kiemelkedő helyet jegyeztek meg az emberek.

Ma az energiamezők felkutatása és kijelölése radiesztéziai módszerekkel történik. A bevizsgált területen a Szent György vonalak szélessége átlag két méter. Egymást keresztezik a források előtt lévő vas asztalnál és a kis tónál. Az egyik vonal a víz nélküli emlékforráson és a vas asztalon halad, átszelve a völgyet a patakmeder mentén. A másik vonal a vas asztalon és az emlékmű jobb oldalán lévő forráson megy keresztül. A harmadik vonal a turista tájékoztató tábla mellől halad át a patakon, a kereszteződési pont a pici tóban található. Talán nem meglepő, hogy a kis vas asztal helyszíni szentmisék oltárasztala már évtizedek óta.

Hogyan gyógyít?
A Földet és az embert is egyaránt elektromágneses jellegű erőtér, aura veszi körül. Az egyensúly-vesztés, majd később a betegségek jelei ugyanúgy megmutatkoznak az aurában, mint a testben. Foltok, rések, szakadások keletkeznek, amelyek nehezítik az öngyógyító mechanizmusokat.

A különleges energiákat áramoltató helyek segítenek serkenteni a szervezet saját gyógyító folyamatait. A jótékony hatás, közérzetünk és egészségünk javítása érdekében ajánljuk az energiavonalakban történő 2-3 órányi sétát, pihenést, kikapcsolódást, meditálást minden kirándulónak.

A radiesztéziai méréseket végezték:
Bencze Ágnes és Marosi József természetgyógyászok.
Nagybakónak, 2017. május 8.