Szent István körút 2.
8821 Nagybakónak
Hétfő-Péntek
08:00 - 16:00
+36 93 571 005
onkormanyzat@nagybakonak.hu

Projekt megnevezés: „Élhetőbb településeket” Kulturális és szabadidős szolgáltatások infrastrukturális fejlesztése – Művelődési ház bővítése.

Kedvezményezett:
Nagybakónak Község Önkormányzata
8821 Nagybakónak, Tanács krt. 2.

Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatás összege: 6.411.420 Ft.

 

Nagybakónak Önkormányzata az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program jóvoltából újabb fejlesztéssel igyekszik javítani a közszolgáltatások színvonalán.
A település központjában található a Művelődési ház épülete, melyben sajnos nem voltak adottak a mai korban elvárható higiéniai feltételek. Az épületben nem volt vizesblokk, valamint az akadálymentes megközelíthetőség is nehézséget okozott, ami a helyi rendezvények és a közösségi élet minőségét is negatívan befolyásolta. Ezen túl a Művelődési ház kevés szabadidős szórakozáshoz tudta csak biztosítani a feltételeket, amely az alacsony látogatószámban is megmutatkozott.

A projekt során megújult az épület bejárata, a nyílászárók egy részét újra cserélték, megkezdték a fűtés korszerűsítését, valamint akadálymentes szociális helyiség kialakításával tették komfortossá az intézményt. A parkoló és az épülethez vezető járda is felújításra kerül, szintén az akadálymentesség jegyében.

A Művelődési ház megújításával lehetőség nyílik nagyobb léptékű rendezvények lebonyolítására, a fellépők színvonalas fogadására. Új szabadidős szolgáltatásként filmklub és vállalkozói klub beindítását tervezi az önkormányzat. Utóbbi alapvető gazdasági és vállalkozási tanácsadás keretében valósulna meg. A filmklub működéséhez házimozi rendszer beszerzésére került sor.

A fejlesztés eredményeképp várható, hogy élénkebb lesz a település kulturális és közművelődési élete, és nagyobb hangsúlyt kapnak a kulturális hagyományok megőrzésére irányuló törekvések. Nagybakónak Község Önkormányzata a Művelődési ház felújításához 1.572.855 Ft önrészt biztosított.

„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap:
a vidéki területekbe beruházó Európa”

www.umvp.eu