TÁJÉKOZTATÓ A PROJEKTRŐL

Támogatott: Nagybakónak Község Önkormányzata
Cím: 8821 Nagybakónak Szent István krt. 2.
Adószám: 15436784120
MFP azonosító: 1003555464
Projekt azonosítója: 3289699071

Önkormányzatunk a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése – 2021 című, MFP-TFB/2021 kódszámú pályázati kiírásra támogatási kérelmet nyújtott be.

A pályázatunk nyert.

A projekt címe: Meglévő falugondnoki szolgálathoz gépjármű beszerzése Nagybakónakon

A vissza nem térítendő támogatás összege 14 995 800 Ft, amely fedezte a falugondnoki busz beszerzését, és az ezzel kapcsolatos egyéb járulékos költségeket is.

Köszönjük a Magyar Államnak a támogatást.

Önkormányzatunk falugondnoki szolgáltatást működtet a településen széles körű tartalommal.  A buszt a következő feladatok ellátására használjuk: szociális ebédszállítás, szakrendelésre, egészségügyi vizsgálatra, hivatali ügyintézésre szállítás, lakosság rendezvényekre szállítása, bevásárlás és gyógyszerkiváltás, az idősek klubja konyhájára élelmiszerek beszerzése Nagykanizsán. A szolgálat a település lakóinak nagy megelégedettségére működik.

 

A beszerzett új gépjármű: 1 db 9 személyes Ford V363 MCA Kombi Trend típusú gépjármű.

Környezetvédelmi szempontból a beszerzett falubusz teljes mértékben megfelel az európai irányelveknek, emellett pedig költséghatékony, megbízható szervizháttérrel rendelkezik.

Az új falubusszal ellátott elsődleges feladataink a különböző szállítási tevékenységek, amelyek a lakossági élethelyzetekhez igazodnak: óvoda, iskola, egészségügyi ellátás, gyógyszerbeszerzés, különböző rendezvényeken való részvétel. Emellett az önkormányzati információk közvetítése a lakosság részére: eljuttatja az önkormányzati hirdetményeket, meghívókat, leveleket, szórólapokat a lakosság részére. Egyéb gyermekszállítás programokra, rendezvényekre, közösségi, művelődési, sport- és szabadidős tevékenységek szervezésében közreműködik a szolgálat, illetve más településekre a szállítást biztosítja, az egyéni hivatalos ügyek intézésének segítése, lakossági igények továbbítása. Projektünk a helyi lakosság valamennyi korcsoportja számára előnyöket jelent, elősegíti a település fennmaradását, tennénk a romló szociális körülmények, a közösségek szétesése, a szolgáltatások szűkülő köre, a foglalkoztatottság csökkenése, az elszegényedés ellen.

 

A beszerzéssel a település lakosságának a szolgálata valósul meg magasabb színvonalon.

 

A beszerzés a Petrányi Autó Kft-től valósult meg.

 

Nagybakónak, 2022

 

Kovács Tamás, polgármester